O2/Air

O2/Air

O2/AIR

Hovmed staat bekend om zijn expertise over flowmeters en flowregelaars. Niet voor niets is Hovmed lid van de expertgroep van de NEN voor regelapparatuur . In dit kennisplatform praten we mee over nieuwe normen, wijzigingen en suggesties tot verbetering van deze specialistisch medische apparatuur. Logisch dus dat onze Flowmeter O2, Flowmeter AIR en Flowregelaar voldoen aan de geldende ISO-norm 15002:2008.

 

Flowmeter en flowregelaar

Flowmeter O2, ook wel zuurstofklok genoemd, gebruikt men voor toediening van zuurstof bij de patiënt. Flowmeter AIR (vernevelklok) wordt voornamelijk gebruikt voor het vernevelen van medicijnen door middel van perslucht. Al onze flowmeters zijn tegendruk gecompenseerd.

 

Strenge ISO-normering

Vanzelfsprekend voldoen onze flowmeters en flowregelaars aan de geldende NEN-EN-ISO-norm 15002:2008. Volgens deze normering moet de medische apparatuur onder meer voldoen aan de volgende eisen:

  • De flow mag niet meer dan 10% afwijken van de maximale schaal met een minimum van 0,5 L bij flowmeters van meer dan 0-1 lpm.
  • De flow moet aangegeven zijn in liters per minuut.
  • Regelknop en regelspindel mogen niet te verwijderen zijn zonder gereedschap
  • Om de flow te verhogen, moet de knop tegen de klok worden ingedraaid.

Eigen technische dienst

Mede door onze jarenlange ervaring met flow in het algemeen en flowmeters en flowregelaars in het bijzonder, kunnen we stellen dat Hovmed techniek, theorie en praktijk van dit specialisme in zeer hoge mate beheerst. We leveren en testen zelf de flowapparatuur voordat deze de weg naar de klant vindt.
Niet alleen de werkwijze van de apparatuur interesseert ons in bijzondere mate, ook de manier waarmee de medisch technicus en het verplegend personeel werkt met deze apparatuur heeft onze speciale aandacht.

Wilt u meer weten over flow? Bent u geïnteresseerd in een proefplaatsing van onze flow apparatuur? Neem contact met ons op via de telefoon  (0)88 80 80 300 of  mail ons.

Bekijk hier ons assortiment voor flowmeters en flowregelaars

 

Mixers
Onze flow regelapparatuur kan vanzelfsprekend gekoppeld worden aan verschillende mixers. Hovmed heeft high flow mixers  en low flow mixers  in het assortiment. Wilt u meer weten over mixers ? Neem contact met ons op via de telefoon  (0)88 80 80 300 of mail ons.