Gevaarlijke verwisseling van O2 – Air uitsluiten?

HOVMED introduceert de Hersill FX8

In de praktijk gebeurt het helaas geregeld dat zuurstof en medische lucht worden verwisseld. Dit is potentieel gevaarlijk voor de patiënt. Om deze vergissing uit te sluiten introduceert HOVMED de Hersill FX8.

Ondanks het feit dat de flowmeters een gas gecodeerde aansluiting hebben op het gasafnamepunt, komt het helaas toch nog voor dat zuurstof en medische lucht worden verwisseld. Om dit voor de patiënt gevaarlijke risico te verkleinen, zijn er in het verleden maatregelen genomen. Denk hierbij aan het gebruik van kleurcodering bij bijvoorbeeld de knoppen van de flowmeter en de slangtules. Wit is bedoeld voor zuurstof en zwart-wit voor medische lucht. Daarnaast zijn er labels voor flowmeters van de juiste gassoort. Toch gebeurt het geregeld dat O2 en Air worden verwisseld.

Hersill FX8: nieuw model Air flowregelaar

Om vergissing van een zuurstof- en lucht-flowmeter uit te sluiten, introduceert HOVMED de Hersill FX8. Door het afwijkende model is er duidelijk optisch onderscheid tussen een flowmeter zuurstof en een flowmeter medische lucht. Daarnaast is de Hersill FX8 uitgerust met een speciale Sure Lock connector. De connector, speciaal ontwikkeld voor Intersurgical-vernevelaars, is voorzien van een schroefdraad waardoor de vernevelslang goed vast blijft zitten. Een normale O2-slang past niet op deze connector.

Vaste instelling op de juiste flow

De Hersill FX8 is een aan/uit-schakelaar voor 0 of 8lpm flow bij 5 Bar druk. Hierdoor is de flow vast ingesteld wat het vernevelproces van het medicijn verbetert. In de dagelijkse praktijk wordt de flowmeter vaak niet juist ingesteld; een vaste instelling op de juiste flow heeft daarom de voorkeur. De partikelgrootte is hierbij aantoonbaar optimaal. De Hersill FX8 is leverbaar in verschillende aansluitingen: DIN, Slid-index, Parkodex of op een railklem met NIST-aansluiting.

Specificaties van de Hersill FX8:

 • Aan/uit schakelaar
 • Flow 0-8lpm. Instelbaar op 0 of 8 lpm.
 • Speciale connector geschikt voor SureLock systeem (van Intersurgical)
 • Nauwkeurig tussen 2,7 en 7 Bar ingangsdruk
 • Leverbaar in verschillende aansluitingen
 • Messing mat verchroomde behuizing

Voordelen van de Hersill FX8:

 • Geen verwisseling O2 en AIR dankzij speciale connector voor het Intersurgical SureLock systeem;
 • Duidelijk onderscheidend model Dit optisch verschil met een standaard flowmeter verkleint gevaarlijke verwisseling O2 en AIR;
 • Connector is voorzien van schroefdraad. Hierdoor kan de slang niet los schieten van de Hersill FX8;
 • Aan/uit-schakelaar met 0 of 8lpm;
 • Vast vooraf ingestelde flow. Dit verbetert het vernevelingsproces.

Wilt u meer informatie of een presentatie van de Hersill FX8? Bel 088 – 80 80 300 of mail naar info@hovmed.nl

Categories : Nieuws